spisekunst.dk

Tzatziki - Opskrift på forretter, dips, middelhavsretter

Tzatziki

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Tzatziki er den ultimative nemme og hurtige opskrift, der kræver ingen tilberedningstid. Med kun græsk yoghurt, agurk, hvidløg og lidt dild får du en forfriskende og syrlig dip, der er perfekt til enhver anledning. Prøv denne opskrift og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Græsk yoghurt(helst 10% fedt for ekstra cremethed)
500 g
Agurk(middelstørrelse, revet)
1 stk
Hvidløg(finthakket eller presset)
2 fed
Citronsaft(friskpresset)
1 spsk
Dild(frisk, finthakket)
1 spsk
Salt(eller efter smag)
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Riv agurken groft og pres overskydende væske ud ved hjælp af et rent viskestykke eller køkkenrulle.

5 minagurken skal være relativt tør
2

I en skål blandes græsk yoghurt med revet agurk, hvidløg, citronsaft, dild, salt og peber. Rør godt sammen.

5 minblandingen skal være jævnt fordelt og cremet
3

Smag til og juster med mere salt, peber eller citronsaft efter behov.

2 minsmagen skal være frisk og velafbalanceret
4

Dæk skålen til og lad tzatzikien hvile i køleskabet i mindst 30 minutter før servering.

30 minkøleskabstemperatursmagene vil trænge ind og blive mere intens

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave den her tzatziki til en grillfest, og alle blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg måtte bruge dobbelt så meget hvidløg, fordi jeg elsker det. Hvis du ikke er en hvidløgsfan, så hold dig til opskriften!

★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig presset væske ud af en agurk før, og det føltes som en slags agurk-tortur. Men det virkede, og tzatzikien blev super cremet. Lidt af en oplevelse!

★★★★
Lars

Jeg glemte at lade tzatzikien hvile i køleskabet, og den blev lidt for tynd. Men smagen var stadig god. Næste gang skal jeg nok huske at give den de 30 minutter!

★★★★★
Anna

Jeg tilføjede lidt ekstra dild, fordi jeg synes, det giver en frisk smag. Tzatzikien blev en hit til vores aftensmad med gyros. Super nem og lækker opskrift!

★★★★★
Peter

Jeg havde ikke græsk yoghurt, så jeg brugte almindelig yoghurt. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Måske skal jeg prøve med græsk yoghurt næste gang!

★★★★★
Mette

Tzatziki er perfekt til grillmad om sommeren!

★★★★★
Thomas

Jeg kunne virkelig smage den friske hvidløg

★★★★
Louise

Tzatziki er et must til en lækker souvlaki

★★★★★