Kylling i butterdejspinde er en opskrift, hvor asparges stjæler showet og gør din ret til en smagsoplevelse. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk bruger butterdejspinde som det perfekte skjulested for en cremet kylling- og champignonsauce med et twist af asparges.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C. Placer butterdejspindene på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og hævede.
Smelt smørret i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og svits dem, indtil de er gennemsigtige.
Tilsæt kyllingetern og svits, indtil de er gennemstegte.
Tilsæt champignon og asparges, og steg i yderligere 3-4 minutter.
Drys mel over kyllingeblandingen og rør godt rundt. Hæld mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil saucen tykner.
Tilsæt timian samt salt og peber efter smag. Lad det simre i yderligere 2 minutter.
Fjern toppen af de bagte butterdejspinde og fyld dem med kyllingesaucen. Server straks.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine butterdejspinde blev lidt for mørke. Måske skal jeg holde øje med dem lidt bedre næste gang. Men kyllingesaucen var super lækker! Jeg tilføjede lidt ekstra timian, fordi jeg elsker den smag.
500 gram kyllingebryst? Det lyder som en festmåltid! Jeg lavede den her til min familiesøndagsmiddag, og alle blev helt vilde med det. Min svigermor spurgte endda om opskriften, og det er et godt tegn!
Jeg er ikke så vild med asparges, så jeg erstattede dem med broccoli, og det fungerede fint. Ellers fulgte jeg opskriften til punkt og prikke. Det blev en succes, men jeg tror, jeg vil prøve med lidt mindre mælk næste gang, så saucen bliver lidt tykkere.
Jeg lavede den her opskrift til en dateaften, og det gik godt, indtil jeg skulle åbne butterdejspindene. De var så sprøde, at de næsten smuldrede i hænderne på mig! Men smagen var der, og vi lo godt af det hele.
Jeg elsker at lave vol-au-vent, og den her version med kylling og champignon er en favorit. Jeg tilføjede lidt hvidvin til saucen for at give den lidt ekstra flair. Det blev en hit hos mine gæster!
Vol-au-vent au Poulet er perfekt til en picnic i parken
Den sprøde dej og saftige kylling fyld går godt sammen
Jeg tilføjede lidt svampe for ekstra smag