spisekunst.dk

Kylling i Butterdejspinde - Opskrift på hovedret, festmad

Kylling i Butterdejspinde

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Kylling i butterdejspinde er en opskrift, hvor asparges stjæler showet og gør din ret til en smagsoplevelse. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk bruger butterdejspinde som det perfekte skjulested for en cremet kylling- og champignonsauce med et twist af asparges.

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i tern)
500 gram
Champignon(skåret i skiver)
250 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Asparges(friske eller fra dåse, skåret i stykker)
150 gram
3 dl
3 spsk
3 spsk
efter smag
Butterdejspinde(færdigkøbte)
6 stk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C. Placer butterdejspindene på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og hævede.

20 min200Butterdejspindene er gyldne og hævede
2

Smelt smørret i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og svits dem, indtil de er gennemsigtige.

5 minmediumLøgene er gennemsigtige og duftende
3

Tilsæt kyllingetern og svits, indtil de er gennemstegte.

7 minmediumKyllingen er gennemstegt og let brunet
4

Tilsæt champignon og asparges, og steg i yderligere 3-4 minutter.

4 minmediumChampignonene er møre
5

Drys mel over kyllingeblandingen og rør godt rundt. Hæld mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil saucen tykner.

5 minmediumSaucen er tyk og cremet
6

Tilsæt timian samt salt og peber efter smag. Lad det simre i yderligere 2 minutter.

2 minlavSaucen er velduftende og krydret
7

Fjern toppen af de bagte butterdejspinde og fyld dem med kyllingesaucen. Server straks.

2 minn/aButterdejspindene er fyldte og klar til servering

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine butterdejspinde blev lidt for mørke. Måske skal jeg holde øje med dem lidt bedre næste gang. Men kyllingesaucen var super lækker! Jeg tilføjede lidt ekstra timian, fordi jeg elsker den smag.

★★★★
Lars

500 gram kyllingebryst? Det lyder som en festmåltid! Jeg lavede den her til min familiesøndagsmiddag, og alle blev helt vilde med det. Min svigermor spurgte endda om opskriften, og det er et godt tegn!

★★★★★
Sofie

Jeg er ikke så vild med asparges, så jeg erstattede dem med broccoli, og det fungerede fint. Ellers fulgte jeg opskriften til punkt og prikke. Det blev en succes, men jeg tror, jeg vil prøve med lidt mindre mælk næste gang, så saucen bliver lidt tykkere.

★★★★
Jens

Jeg lavede den her opskrift til en dateaften, og det gik godt, indtil jeg skulle åbne butterdejspindene. De var så sprøde, at de næsten smuldrede i hænderne på mig! Men smagen var der, og vi lo godt af det hele.

★★★★★
Anna

Jeg elsker at lave vol-au-vent, og den her version med kylling og champignon er en favorit. Jeg tilføjede lidt hvidvin til saucen for at give den lidt ekstra flair. Det blev en hit hos mine gæster!

★★★★★
Mette

Vol-au-vent au Poulet er perfekt til en picnic i parken

★★★★★
Lars

Den sprøde dej og saftige kylling fyld går godt sammen

★★★★
Anne

Jeg tilføjede lidt svampe for ekstra smag

★★★★