Gullasch med kartoffelmos er din nye bedste ven på kolde dage. Denne opskrift kombinerer mørt oksekød med en smagfuld sauce og cremet kartoffelmos, hvilket gør den til den perfekte, mættende ret. Prøv denne nemme og lækre danske opskrift og få en smag af hjemmelavet trøst!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opvarm smør i en stor gryde og brun oksekødet godt på alle sider.
Tilføj hakket løg og hvidløg til gryden og steg indtil løgene er bløde.
Tilsæt paprika og rød peberfrugt, og rør godt rundt i et minut.
Hæld oksebouillon i gryden, bring det i kog, og lad det simre under låg i ca. 1,5 time.
Imens gryden simrer, kog kartoflerne i saltet vand indtil de er møre.
Mos kartoflerne med smør og mælk til en glat konsistens. Smag til med salt og peber.
Server den varme gullash sammen med kartoffelmosen.
Kommentarer
800 gram oksekød? Det er jo en hel ko! Men det smager da også fantastisk. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få min kone til at spise så meget kød, men med denne opskrift blev det en succes!
Jeg prøvede at lave den her gullash til en familieaften, og min svigermor, der normalt er ret kræsen, spurgte om opskriften! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg tilføjede lidt ekstra paprika, fordi jeg elsker den smag. Kartoffelmosen blev også en hit hos børnene.
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert som denne gullash. Men så glemte jeg at købe rød peberfrugt, og det blev alligevel godt. Måske lidt mindre farverigt, men smagen var der stadig. Næste gang skal jeg huske alt!
Jeg lavede denne opskrift til en middag med veninder, og vi lo så meget, da jeg forsøgte at mose kartoflerne og endte med at sprøjte smør og mælk ud over hele køkkenet. Men det blev en sjov aften, og gullashen smagte fantastisk!
Jeg er ikke så vild med at stå i køkkenet, men denne opskrift var så nem at følge, at selv jeg kunne klare det. Min kæreste blev imponeret, og jeg fik endda ros for kartoffelmosen. Måske skal jeg prøve at lave mad oftere!
Gullashen blev ekstra lækker med masser af paprika!
Kartoffelmosen var cremet og helt perfekt til retten
Det var en hyggelig ret at spise på en kold efterårsdag