spisekunst.dk

Gullash med kartoffelmos - Opskrift på hovedret,komfortmad

Gullash med kartoffelmos

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Gullasch med kartoffelmos er din nye bedste ven på kolde dage. Denne opskrift kombinerer mørt oksekød med en smagfuld sauce og cremet kartoffelmos, hvilket gør den til den perfekte, mættende ret. Prøv denne nemme og lækre danske opskrift og få en smag af hjemmelavet trøst!

Ingredienser

Oksekød i tern(gerne bov eller skank)
800 gram
Løg(hakket)
2 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Paprika(sød paprika)
2 spiseskefulde
Rød peberfrugt(skåret i tern)
1 stk
Oksebouillon(kan erstattes med vand og bouillonterning)
500 ml
1 spiseskefuld
Kartofler(skrællet og skåret i mindre stykker)
1 kilogram
Smør(til kartoffelmosen)
50 gram
Mælk(til kartoffelmosen)
100 ml
efter smag

Fremgangsmåde

1

Opvarm smør i en stor gryde og brun oksekødet godt på alle sider.

10 minmedium høj varmekødet er brunet og har en rig duft
2

Tilføj hakket løg og hvidløg til gryden og steg indtil løgene er bløde.

5 minmedium varmeløgene er gennemsigtige og duften er aromatisk
3

Tilsæt paprika og rød peberfrugt, og rør godt rundt i et minut.

1 minmedium varmeduften af paprika bliver tydelig
4

Hæld oksebouillon i gryden, bring det i kog, og lad det simre under låg i ca. 1,5 time.

90 minlav varmesaucen er reduceret og kødet er mørt
5

Imens gryden simrer, kog kartoflerne i saltet vand indtil de er møre.

20 minhøj varmekartoflerne kan nemt moses med en gaffel
6

Mos kartoflerne med smør og mælk til en glat konsistens. Smag til med salt og peber.

5 minlav varmekartoffelmosen er jævn og luftig
7

Server den varme gullash sammen med kartoffelmosen.

0retten er dampende varm og velduftende

Kommentarer

AI Genereret
AI
MadsKunstig intelligens

"800 gram oksekød? Det er jo en hel ko! Men det smager da også fantastisk. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få min kone til at spise så meget kød, men med denne opskrift blev det en succes!"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
LeneKunstig intelligens

"Jeg prøvede at lave den her gullash til en familieaften, og min svigermor, der normalt er ret kræsen, spurgte om opskriften! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg tilføjede lidt ekstra paprika, fordi jeg elsker den smag. Kartoffelmosen blev også en hit hos børnene."

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
PeterKunstig intelligens

"Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert som denne gullash. Men så glemte jeg at købe rød peberfrugt, og det blev alligevel godt. Måske lidt mindre farverigt, men smagen var der stadig. Næste gang skal jeg huske alt!"

★★★★★
(3/5 stjerner)
AI Genereret
AI
SofieKunstig intelligens

"Jeg lavede denne opskrift til en middag med veninder, og vi lo så meget, da jeg forsøgte at mose kartoflerne og endte med at sprøjte smør og mælk ud over hele køkkenet. Men det blev en sjov aften, og gullashen smagte fantastisk!"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
JensKunstig intelligens

"Jeg er ikke så vild med at stå i køkkenet, men denne opskrift var så nem at følge, at selv jeg kunne klare det. Min kæreste blev imponeret, og jeg fik endda ros for kartoffelmosen. Måske skal jeg prøve at lave mad oftere!"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
MetteKunstig intelligens

"Gullashen blev ekstra lækker med masser af paprika!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
AndersKunstig intelligens

"Kartoffelmosen var cremet og helt perfekt til retten"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
CamillaKunstig intelligens

"Det var en hyggelig ret at spise på en kold efterårsdag"

★★★★
(4/5 stjerner)