spisekunst.dk

Bygsalat med et twist - Opskrift på frokost, tilbehør, sund mad

Bygsalat med et twist

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Byg- og grøntsagssalat er din nye favorit - en frisk og farverig salat med perlebyg, agurk, tomat og peberfrugt, krydret med persille og dild. Denne nemme opskrift er klar på 20 minutter og perfekt til et let og sundt måltid. Prøv denne byg-salat bonanza og få en smag af sommer på din tallerken!

Ingredienser

Perlebyg(kan også bruge bulgur som alternativ)
200 g
Agurk(skåret i små tern)
1 stk
Tomater(skåret i små tern)
2 stk
Rød peberfrugt(skåret i små tern)
1 stk
Frisk persille(hakket fint)
1 håndfuld
Frisk dild(hakket fint)
1 håndfuld
Olivenolie(ekstra jomfru)
3 spsk
Citronsaft(friskpresset)
1 spsk
efter smag
Peber(friskkværnet)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Kog perlebyggen i en gryde med saltet vand i ca. 20 minutter, indtil den er mør.

20 minmiddel varmebyggen skal være mør og ikke hård
2

Afdryp perlebyggen og lad den køle af til stuetemperatur.

10 minbyggen skal være afkølet og ikke længere varm
3

I en stor skål blandes perlebyg med agurk, tomater, rød peberfrugt, persille og dild.

5 minalle ingredienserne skal være jævnt fordelt
4

I en lille skål piskes olivenolie og citronsaft sammen med salt og peber.

2 mindressingen skal være godt blandet og emulgeret
5

Hæld dressing over salaten og bland godt, så alle ingredienserne er dækket.

3 minsalaten skal være jævnt dækket af dressingen

Kommentarer

Mette

Perlebyg i salat? Det er da en ny en! Jeg prøvede det her og blev positivt overrasket. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt fetaost for at give det lidt ekstra sprødhed. 4/5 for kreativiteten!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne salat til en grillfest, og alle spurgte, hvad der var i den. Jeg sagde bare 'ingredi[fri] havresalat', og de så på mig som om jeg var fra en anden planet. Men de elskede den! Måske lidt mere citronsaft næste gang. 4/5

★★★★
Lone

Jeg glemte at købe dild, så jeg brugte bare ekstra persille. Det blev også godt, men jeg savnede noget af den friske smag. Næste gang skal jeg huske dillen! 3/5

★★★★★
Søren

Jeg er ikke så vild med agurk, så jeg skiftede den ud med lidt rødløg. Det gav en god skarp smag, som jeg kan lide. Men hvorfor hedder det 'havresalat', når der ikke er havre i? 3/5

★★★★★
Trine

Jeg lavede denne salat til en picnic i parken, og den var perfekt at tage med. Let at lave og frisk smag. Men jeg havde nok brugt lidt mindre olivenolie, for det blev lidt for oliet. 4/5

★★★★
Mette

Denne havresalat er perfekt til en sund frokost med avocado og cherrytomater.

★★★★★
Per

Jeg tilsatte lidt fetaost til min havresalat og det gav en god saltet smag.

★★★★
Anne

Ingredi[fri] havresalat er ideel til vegetarer med de mange grøntsager og bønner.

★★★★