spisekunst.dk

Kokos-blomkålspandekager - Opskrift på snack,sideretter

Kokos-blomkålspandekager

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kokos-blomkålspandekager er en nem og hurtig opskrift, der forvandler blomkål til en festlig pandekage med en eksotisk kokostwist. Prøv denne lækre ret, der steges gyldenbrun og serveres med yoghurt og friske urter - en smagseksplosion på tallerkenen!

Ingredienser

Blomkål(medium størrelse, delt i buketter)
1 stk
Kokosmel(fintmalet)
100 g
Æg(store)
2 stk
Spidskommen(stødt)
1 tsk
0.5 tsk
Olivenolie(til stegning)
2 spsk
Yoghurt(græsk, til servering)
200 ml
Friske urter(som koriander eller persille, til pynt)
1 håndfuld

Fremgangsmåde

1

Rens blomkålen og del den i mindre buketter. Kom dem i en blender og blend indtil de er fint hakket.

5 minblomkålen skal være finthakket som ris
2

Bland blomkål, kokosmel, æg, gurkemeje, spidskommen og salt i en stor skål. Rør godt indtil massen er jævn.

5 mindejen skal være sammenhængende og ensartet
3

Varm olivenolie op på en pande ved middel varme. Kom en skefuld dej på panden og flad den ud til en lille pandekage.

10 minmiddelpandekagerne skal være gyldenbrune og faste
4

Steg pandekagerne i ca. 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldenbrune. Gentag med resten af dejen.

10 minmiddelpandekagerne skal være sprøde i kanterne
5

Server de varme kokospandekager med yoghurt og friske urter på toppen.

5 minpandekagerne skal være lune og duftende

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse pandekager, men min blender eksploderede næsten af blomkålen! Måske skal man bruge en ninja-blender til det her. Smagen var dog fantastisk, og yoghurt og urter på toppen var en god idé!

★★★★
Lars

Kokosmel? Hvor fanden køber man det? Jeg endte med at bruge alm. mel, og det blev da også godt. Men måske skulle jeg have brugt lidt mindre, for pandekagerne blev lidt for kompakte.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede disse til en frokost med veninder, og de blev helt vilde med dem! Gurkemejen og spidskommen giver en så god smag. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt chili for at give dem en ekstra kick!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at blomkål og kokos kunne gå så godt sammen. Min kone sagde, at det smagte som en eksotisk ferie på en pandekage. Vi skal helt sikkert lave dem igen!

★★★★
Anna

Jeg havde ikke nok blomkål, så jeg brugte også lidt broccoli. Det blev da også godt, men måske lidt for grønt. Næste gang skal jeg holde mig til opskriften!

★★★★★
Mette

Disse pandekager er så luftige og lækre med kokosmel i

★★★★★
Thomas

De var perfekte til brunch med vennerne

Ida

Mine børn elskede dem som en sund snack

★★★★