Moussaka med et twist af kanel: Den bedste opskrift til ovnen! Prøv denne nemme og lækre opskrift på dansk, hvor kanelen tilfører en unik smag til det traditionelle lag af aubergine og hakket oksekød. Perfekt til en hyggelig aften med familie og venner!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C.
Skær auberginer i skiver og læg dem på en bageplade. Pensl dem med olivenolie og sæt dem i ovnen i 15 minutter, indtil de er let gyldne.
Varm olivenolie i en pande og steg hakket løg, indtil de er bløde. Tilsæt hakket kød og brun det. Tilsæt tomater, oregano, kanel, salt og peber. Lad det simre i 10 minutter.
Tilbered béchamelsauce ved at smelte smør i en gryde. Rør hvedemel i og kog i 1-2 minutter. Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil saucen tykner. Tag gryden af varmen og rør det piskede æg i.
I et ovnfast fad, læg lagvis aubergineskiver og kødblanding. Hæld béchamelsauce over og drys med revet ost.
Bag moussakaen i ovnen i 25-30 minutter, indtil toppen er gylden og boblende.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her moussaka i går, og ærlig talt, jeg tror min mand troede, han var i Grækenland igen! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over kanelen - det gav en sjov twist, som jeg ikke havde forventet. Næste gang skal jeg nok bruge lidt mindre, så det ikke føles som en julefrokost!
Ærlig talt, jeg synes, det er lidt mærkeligt at bruge så meget mælk i béchamelsaucen. Jeg prøvede at halvere mængden, og det blev stadig godt. Men måske er jeg bare lidt mælke-allergisk... haha! Ellers en super opskrift, og den blev en hit hos børnene!
Jeg lavede den her moussaka til en middag med venner, og de blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt stresset over at få alt til at være klart på samme tid. Næste gang skal jeg nok starte med auberginerne lidt tidligere. Og måske bruge lidt mere ost - man kan aldrig få for meget ost, ikke?
Jeg elsker at lave moussaka, men jeg synes altid, det er lidt besværligt med alle de lag. Jeg prøvede at gøre det lidt nemmere ved at bruge frosne aubergineskiver - det fungerede faktisk ret godt! Men jeg savnede lidt af den friske smag. Måske skal jeg bare acceptere, at det tager lidt tid at lave noget godt...
Moussaka er perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.
Den bedste moussaka jeg nogensinde har smagt! Det saftige kød og de lækre auberginer var fantastiske.
Jeg tilføjede lidt frisk persille på toppen, det gav retten et ekstra pift!