spisekunst.dk

Moussaka - Opskrift på hovedret, græsk, komfortmad

Moussaka

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Moussaka med et twist af kanel: Den bedste opskrift til ovnen! Prøv denne nemme og lækre opskrift på dansk, hvor kanelen tilfører en unik smag til det traditionelle lag af aubergine og hakket oksekød. Perfekt til en hyggelig aften med familie og venner!

Ingredienser

Aubergine(skåret i skiver)
2 stk
Hakket oksekød(eller lammekød)
500 g
Løg(hakket)
1 stk
Tomater(hakkede)
2 stk
0.5 tsk
Mælk(til béchamelsauce)
500 ml
Smør(til béchamelsauce)
50 g
Hvedemel(til béchamelsauce)
50 g
Revet ost(til topping)
100 g
Æg(pisket, til béchamelsauce)
1 stk
smag til

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C.

5 min180°COvnen er klar, når den bipper eller når lyset slukker
2

Skær auberginer i skiver og læg dem på en bageplade. Pensl dem med olivenolie og sæt dem i ovnen i 15 minutter, indtil de er let gyldne.

15 min180°CAuberginerne er let gyldne
3

Varm olivenolie i en pande og steg hakket løg, indtil de er bløde. Tilsæt hakket kød og brun det. Tilsæt tomater, oregano, kanel, salt og peber. Lad det simre i 10 minutter.

15 minmedium varmeKødet er brunet og saucen er duftende
4

Tilbered béchamelsauce ved at smelte smør i en gryde. Rør hvedemel i og kog i 1-2 minutter. Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil saucen tykner. Tag gryden af varmen og rør det piskede æg i.

10 minlav til medium varmeSaucen er tyk og glat
5

I et ovnfast fad, læg lagvis aubergineskiver og kødblanding. Hæld béchamelsauce over og drys med revet ost.

5 minFadet er fyldt og klar til bagning
6

Bag moussakaen i ovnen i 25-30 minutter, indtil toppen er gylden og boblende.

30 min180°CToppen er gylden og boblende

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her moussaka i går, og ærlig talt, jeg tror min mand troede, han var i Grækenland igen! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over kanelen - det gav en sjov twist, som jeg ikke havde forventet. Næste gang skal jeg nok bruge lidt mindre, så det ikke føles som en julefrokost!

★★★★
Sofie

Ærlig talt, jeg synes, det er lidt mærkeligt at bruge så meget mælk i béchamelsaucen. Jeg prøvede at halvere mængden, og det blev stadig godt. Men måske er jeg bare lidt mælke-allergisk... haha! Ellers en super opskrift, og den blev en hit hos børnene!

★★★★
Jens

Jeg lavede den her moussaka til en middag med venner, og de blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt stresset over at få alt til at være klart på samme tid. Næste gang skal jeg nok starte med auberginerne lidt tidligere. Og måske bruge lidt mere ost - man kan aldrig få for meget ost, ikke?

★★★★★
Anna

Jeg elsker at lave moussaka, men jeg synes altid, det er lidt besværligt med alle de lag. Jeg prøvede at gøre det lidt nemmere ved at bruge frosne aubergineskiver - det fungerede faktisk ret godt! Men jeg savnede lidt af den friske smag. Måske skal jeg bare acceptere, at det tager lidt tid at lave noget godt...

★★★★★
Karen

Moussaka er perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.

★★★★★
Andreas

Den bedste moussaka jeg nogensinde har smagt! Det saftige kød og de lækre auberginer var fantastiske.

★★★★★
Maria

Jeg tilføjede lidt frisk persille på toppen, det gav retten et ekstra pift!

★★★★