
Mungbønne-ærtepuré med lynstegt spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød
Tid
Portioner
4
Niveau
mellem
Mungbønne-ærtepuré med lynstegt spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød er ikke bare en opskrift, men en smagsoplevelse! Denne nemme og hurtige vegetarret kombinerer den unikke smag af mungbønner og ærter med et sprødt quinoafladbrød, hvilket gør den til en af de bedste måder at nyde en sund og lækker middag på.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog mungbønnerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, indtil de er møre.
Tilsæt ærterne til bønnerne og kog yderligere 5 minutter.
Blend mungbønner og ærter til en glat puré. Smag til med salt.
Bland eddike og sukker i en skål og rør til sukkeret er opløst. Tilsæt de hakkede forårsløg og lad dem sylte i mindst 10 minutter.
Opvarm olivenolie i en pande og lynsteg spidskålen i 5 minutter, indtil den er let brunet.
Bland quinoamel, hvedemel, vand og salt til en dej. Del dejen i fire og rul dem flade. Steg på en tør pande i 2-3 minutter på hver side.
Anret mungbønne-ærtepuréen på quinoafladbrødene, top med lynstegt spidskål og syltede forårsløg. Server straks.
Kommentarer
"Jeg prøvede at lave den her puré, og min mand troede, det var en eller anden fancy restaurantret! Men så fortalte jeg ham, at det bare var mungbønner og ærter. Han blev lidt skuffet, men spiste det alligevel. Quinoafladbrødet var en hit, dog!"
"Lynstegt spidskål? Jeg brændte min første omgang, fordi jeg blev distraheret af en episode af 'Badehotellet'. Men anden gang blev det perfekt! Syltede forårsløg er også en god idé - giver en fin syrlig kontrast."
"Jeg elsker alt med quinoamel, så denne opskrift var lige noget for mig. Men ærligt talt, hvem har tid til at lave alt det her på en travl hverdag? Måske en weekendret. Smagen var dog fantastisk!"
"Jeg havde aldrig prøvet mungbønner før, men nu er jeg solgt! Puréen blev så cremet og lækker. Men jeg må indrømme, at jeg brugte færdigkøbt fladbrød - tiden manglede til at lave det fra bunden."
"Haha, min kæreste troede, at jeg havde købt takeaway, da jeg serverede denne ret. Han blev så overrasket, da jeg fortalte ham, at jeg havde lavet det hele selv. Spidskålen blev lidt for sprød for min smag, men ellers en succes!"
"Den sprøde spidskål gav en fantastisk tekstur til puréen!"
"Quinoafladbrødet var en sjov og sund erstatning for almindeligt brød."
"Den syltede forårsløg tilføjede en dejlig syrlig smag til retten."