spisekunst.dk

Shakshuka - Opskrift på retter, morgenmad

Shakshuka

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Shakshuka er din nye bedste ven, når du ønsker en hurtig og nem morgenmad eller aftensmad. Med kun 20 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som tomater, peberfrugt og æg, får du en smagsfuld oplevelse, der serveres med friske urter og ristet brød. Prøv denne danske opskrift og få en smag af en lækker tomatfest med ske!

Ingredienser

Tomater(modne, hakkede)
2 stykker
1 stykke
Løg(hakket)
1 stykke
Hvidløg(hakket)
2 fed
1 teskefuld
Paprika(sødt eller røget)
1 teskefuld
4 stykker
Efter smag
Friske urter(f.eks. persille eller koriander, hakket)
Til servering
Brød(rødt brød eller andet godt brød)
Til servering

Fremgangsmåde

1

Opvarm olivenolie i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og steg til de er bløde og gennemsigtige.

5 minmedium varmeduften af hvidløg og løg, løgene skal se gennemsigtige ud
2

Tilsæt hakket rød peberfrugt, tomater, spidskommen og paprika. Rør rundt og lad det simre, indtil grøntsagerne er bløde.

10 minmedium-lav varmetomaterne skal være bløde og begynde at nedbrydes
3

Lav fire små fordybninger i grøntsagsblandingen, og knæk et æg i hver fordybning. Krydr med salt og peber.

2 minmedium-lav varmeægene skal forblive hele, blommerne skal være synlige
4

Dæk panden med et låg og lad æggene pocheres, indtil hviderne er stivnet, men blommerne stadig er løbende.

5 minmedium-lav varmehviderne skal være faste, men blommerne stadig bløde og løbende
5

Drys friske urter over retten og server straks med brød.

2 miningenduften af friske urter, retten skal se farverig og indbydende ud

Kommentarer

Mads

Æg i tomatsauce? Det lyder som en morgenmad, jeg kan komme til at holde af! Men 2 tomater til 4 æg? Det virker lidt sparsomt, eller? Jeg plejer at bruge en hel dåse hakkede tomater, så det bliver lidt mere saftigt.

★★★★
Lene

Jeg lavede den her i weekenden, og min mand sagde, det smagte som noget fra en restaurant i Tel Aviv! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt chili for at give det en ekstra kick. Hvis du kan lide lidt mere varme, så prøv det!

★★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave den her til morgenmad, men jeg havde ikke nogen friske urter. Så jeg brugte bare lidt tørret basilikum, og det blev faktisk ret godt alligevel. Men friske urter ville nok have gjort en stor forskel.

★★★★★
Sofie

Jeg elsker shakshuka, men jeg synes altid, at der skal være mere brød til at dyppe i. Måske fordi jeg er lidt grådig, haha! Men seriøst, dobbeltcheck mængden af brød, før du serverer.

★★★★
Jens

Jeg lavede den her til en sen frokost, og det var så nemt! Men jeg havde ikke nogen rød peberfrugt, så jeg brugte en grøn i stedet. Det blev også godt, men rød giver nok mere sødme. Næste gang skal jeg huske at købe den rigtige!

★★★★
Camilla

Jeg elsker den bløde konsistens af æggene i Shakshuka.

★★★★★
Mads

Jeg tilføjede ekstra chorizo for ekstra smag.

★★★★
Ida

Shakshuka er perfekt til en hyggelig brunch med vennerne.

★★★★★