spisekunst.dk

Vikingegryde - Opskrift på hovedret, dansk mad

Vikingegryde

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Vikingegryde: En traditionel dansk ret, der får et smagfuldt twist med et skvæt rødvin. Perfekt til at imponere gæsterne med en nem og lækker opskrift, der simrer i 60 minutter. Prøv denne bedste version af vikingegryde med oksekød og svinekød!

Ingredienser

Oksekød(skåret i tern)
300 gram
Svinekød(skåret i tern)
300 gram
Løg(hakket)
2 stk
Champignon(skiver)
200 gram
Peberfrugt(skåret i tern, valgfri)
1 stk
Rødvin(eller øl, valgfri)
100 ml
1 spsk
1 spsk
Salt(efter smag)
1 tsk
Peber(efter smag)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en stor gryde ved medium varme.

2 minmediumsmørret er smeltet og let skummende
2

Tilsæt oksekød og svinekød, og brun det på alle sider.

10 minmedium-højkødet er brunet og har en gylden skorpe
3

Tilsæt hakkede løg og skiver af champignon. Svits indtil løgene er klare.

5 minmediumløgene er gennemsigtige og champignonene er bløde
4

Rør mel i gryden og kog i 1 minut.

1 minmediummelet er absorberet og gryden er let tør
5

Tilsæt oksebouillon og rødvin. Bring det til en simmer.

5 minmediumvæsken bobler let og er tyknet lidt
6

Hvis du bruger, tilføj peberfrugt. Smag til med salt og peber.

2 minmediumalle ingredienser er godt blandet
7

Lad retten simre i 30 minutter, eller indtil kødet er mørt.

30 minlavkødet er mørt og saucen tyk

Kommentarer

Lone

Jeg lavede den her vikingegryde til en middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at den manglede lidt mere krydderi. Måske en smule chili? Ellers super lækker, og det var sjovt at bruge både okse- og svinekød - følte sig næsten som en rigtig viking!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her gryde til en familiefest, men glemte at tilsætte mælken. Det blev lidt for tyndt, men smagen var stadig god. Næste gang skal jeg huske at røre mælken godt ind. Og måske også bruge lidt mere rødvin - det gør altid susen!

★★★★★
Mette

Jeg elsker at lave den her gryde, når det er koldt udenfor. Den varmer godt, og det er så nemt at lave. Jeg tilføjer altid lidt ekstra peberfrugt, fordi jeg elsker den smag. Og så er det også en god undskyldning for at åbne en flaske rødvin!

★★★★★
Peter

Jeg lavede den her til en dateaften, og det gik godt, indtil jeg brændte smørret. Det blev lidt for brunt, men vi lo godt af det. Smagen var stadig god, og det blev en hyggelig aften. Måske skal jeg bruge lidt mindre varme næste gang!

★★★★
Anna

Jeg prøvede den her opskrift, og det var lidt af en overraskelse, at man skal bruge både okse- og svinekød. Det blev en rigtig god gryde, men jeg synes, det tog lidt lang tid at få kødet mørt. Måske skal jeg give det lidt længere tid næste gang.

★★★★
Anne

Vikingegryden var fyldt med mørt oksekød og saftige kartofler, perfekt til en kold vinteraften.

★★★★★
Morten

Den perfekte ret til en hyggelig skovtur med vennerne - fyldt med grøntsager og krydderier.

★★★★
Camilla

Vikingegryden var en lifesaver på travle dage - let at tage med i madpakken og mættede godt.

★★★★