spisekunst.dk

Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur - Opskrift på dessert,bagværk

Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Kanelkage med kaffeglasur er den nemme og hurtige opskrift, du skal prøve! Med kærnemælk i dejen og en skarp kaffeglasur får du en kage, der overrasker og begejstrer. Den er perfekt til at imponere med minimal indsats i ovnen!

Ingredienser

200 g
Kanel(stødt)
2 tsk
1 tsk
Æg(store)
2 stk
Smør(smeltet og afkølet)
100 g
Stærk kaffe(afkølet)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør en bageform, ca. 22x30 cm.

10 min180 grader CelsiusOvnlyset tændes, varm luft i ovnen
2

Bland hvedemel, sukker, kanel, bagepulver og natron i en stor skål.

5 minEnsartet blanding uden klumper
3

Tilsæt æg, smeltet smør og kærnemælk til de tørre ingredienser, og rør indtil dejen er glat.

5 minGlat og jævn dej uden klumper
4

Hæld dejen i den smurte bageform og glat overfladen.

5 minDejen flader ud og fylder formen jævnt
5

Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil en tandstikker kommer ud ren.

35 min180 grader CelsiusGylden overflade, kagen trækker sig lidt væk fra kanterne
6

Lad kagen køle helt af på en bagerist.

60 minKagen føles kølig ved berøring
7

Bland flormelis og stærk kaffe til en glat glasur.

5 minGlasuren er glat og uden klumper
8

Fordel kaffeglasuren over den afkølede kage.

5 minGlasuren dækker kagen jævnt

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her kanelkage, og den blev super lækker! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så 'stærk kaffe' i ingredienslisten. Jeg havde kun en espresso tilbage, og den gjorde glasuren så intens, at min mand troede, det var en kaffekage i stedet for en kanelkage! Men det blev en hit alligevel.

★★★★
Lars

Jeg elsker kanel, så jeg tænkte, at den her kage ville være perfekt. Men jeg havde ikke kærnemælk, så jeg brugte almindelig mælk i stedet. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Næste gang skal jeg nok huske kærnemælken!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne kage til en fødselsdag, og alle elskede den! Det eneste problem var, at jeg blev så optaget af at lave glasuren, at jeg glemte at sætte en timer på kagen. Heldigvis lugtede jeg, at den var færdig, lige før den blev brændt. Puh!

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at bage, men den her opskrift virkede nem nok. Jeg havde dog aldrig brugt kærnemælk før, og da jeg åbnede kartonen, blev jeg lidt overrasket over konsistensen. Men kagen blev overraskende god, så det var værd at prøve noget nyt!

★★★★
Anna

Jeg lavede denne kage til en kaffepause på arbejdet, og den blev en kæmpe succes! Jeg havde dog ikke en bageform på 22x30 cm, så jeg brugte en rund form i stedet. Det blev lidt tykkere, men stadig lækkert. Måske skal jeg prøve at tilføje lidt ekstra kanel næste gang for endnu mere smag.

★★★★
Ida

Kanelkagen med kærnemælk var lækker og luftig

★★★★★
Peter

Kaffeglasuren gav den helt rigtige sødme

★★★★
Maria

Kanelkagen med kærnemælk var perfekt til min picnic i parken

★★★★★