spisekunst.dk

Kanelsnurrer - Opskrift på morgenmad,dessert

Kanelsnurrer

Tid

Portioner

12

Niveau

mellem

Kanelsnurrer er det ultimative danske bagværk, der får dit køkken til at dufte af kanel og sukker. Med en nem opskrift, der bruger en kagerulle til at skabe perfekte snurrer, er disse lækre søde fristelser klar til at blive bagt i ovnen på ingen tid. Prøv denne opskrift og oplev, hvorfor kanelsnurrer er en favorit i Danmark!

Ingredienser

75 g
Gær(frisk)
25 g
Mælk(lunken)
2 dl
Smør(blødt)
100 g
1 tsk
2 tsk
Æg(til pensling)
1 stk
Flormelis(til glasur)
100 g
Vand(til glasur)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i den lunkne mælk i en skål.

5 mingæren er fuldstændigt opløst i mælken
2

Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Rør godt sammen.

5 minblandingen er jævn og uden klumper
3

Tilsæt det bløde smør og det resterende mel lidt efter lidt, og ælt dejen godt.

10 mindejen er glat og elastisk
4

Lad dejen hæve i en skål dækket med et viskestykke i ca. 1 time.

60 mindejen er fordoblet i størrelse
5

Rul dejen ud til et rektangel på en meldrysset overflade.

5 mindejen er jævnt rullet ud og ca. 0.5 cm tyk
6

Bland brun farin og kanel. Smør dejen med blødt smør, og drys kanelblandingen jævnt over.

5 minoverfladen er jævnt dækket med kanel og sukker
7

Rul dejen sammen på langs, og skær rullen i skiver af ca. 2 cm tykkelse.

5 minsnurrerne er jævne og har en spiralform
8

Placer snurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter.

20 minsnurrerne er hævet let
9

Pensl snurrerne med sammenpisket æg.

2 minsnurrerne er glinsende og jævnt dækket med æg
10

Bag snurrerne i en forvarmet ovn ved 200°C i 12-15 minutter.

15 min200snurrerne er gyldne og faste
11

Bland flormelis med vand og dryp glasuren over de afkølede snurrer.

5 minglasuren er jævn og dækker snurrerne let

Kommentarer

AI Genereret
AI
MetteKunstig intelligens

"Jeg prøvede at lave disse kanelsnurrer til en morgenmad med familien, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med kanelen - det endte med at ligne en kanelstorm! Børnene elskede det alligevel."

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
LarsKunstig intelligens

"Jeg har aldrig været god til at ælte dej, så min kone overtog det trin. Resultatet blev dog nogle af de bedste kanelsnurrer, jeg nogensinde har smagt. Måske skal jeg bare holde mig til at spise dem i stedet for at lave dem!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
SofieKunstig intelligens

"Jeg havde ikke brun farin hjemme, så jeg brugte bare almindelig sukker. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den ekstra smag. Næste gang skal jeg huske at købe brun farin!"

★★★★★
(3/5 stjerner)
AI Genereret
AI
JensKunstig intelligens

"Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert som disse kanelsnurrer. Men da jeg tog dem ud af ovnen, så de ud som små, dejlige kanelbomber. Min kone troede, jeg havde købt dem i bageriet!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
AnnaKunstig intelligens

"Jeg glemte at lade dejen hæve den sidste gang, så mine snurrer blev lidt flade. Men smagen var stadig der, og med lidt ekstra glasur blev de alligevel en hit på kontoret."

★★★★★
(3/5 stjerner)
AI Genereret
AI
LiseKunstig intelligens

"Kanelsnurrer er perfekte til brunchen med en kop varm kaffe"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
MadsKunstig intelligens

"De var lækre, men kunne godt have brugt lidt mere kanel"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
SofieKunstig intelligens

"Mine kanelsnurrer blev ekstra saftige med lidt ekstra smør i dejen"

★★★★★
(5/5 stjerner)