Kanelsnurrer er det ultimative danske bagværk, der får dit køkken til at dufte af kanel og sukker. Med en nem opskrift, der bruger en kagerulle til at skabe perfekte snurrer, er disse lækre søde fristelser klar til at blive bagt i ovnen på ingen tid. Prøv denne opskrift og oplev, hvorfor kanelsnurrer er en favorit i Danmark!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opløs gæren i den lunkne mælk i en skål.
Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Rør godt sammen.
Tilsæt det bløde smør og det resterende mel lidt efter lidt, og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve i en skål dækket med et viskestykke i ca. 1 time.
Rul dejen ud til et rektangel på en meldrysset overflade.
Bland brun farin og kanel. Smør dejen med blødt smør, og drys kanelblandingen jævnt over.
Rul dejen sammen på langs, og skær rullen i skiver af ca. 2 cm tykkelse.
Placer snurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg.
Bag snurrerne i en forvarmet ovn ved 200°C i 12-15 minutter.
Bland flormelis med vand og dryp glasuren over de afkølede snurrer.
Kommentarer
"Jeg prøvede at lave disse kanelsnurrer til en morgenmad med familien, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med kanelen - det endte med at ligne en kanelstorm! Børnene elskede det alligevel."
"Jeg har aldrig været god til at ælte dej, så min kone overtog det trin. Resultatet blev dog nogle af de bedste kanelsnurrer, jeg nogensinde har smagt. Måske skal jeg bare holde mig til at spise dem i stedet for at lave dem!"
"Jeg havde ikke brun farin hjemme, så jeg brugte bare almindelig sukker. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den ekstra smag. Næste gang skal jeg huske at købe brun farin!"
"Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert som disse kanelsnurrer. Men da jeg tog dem ud af ovnen, så de ud som små, dejlige kanelbomber. Min kone troede, jeg havde købt dem i bageriet!"
"Jeg glemte at lade dejen hæve den sidste gang, så mine snurrer blev lidt flade. Men smagen var stadig der, og med lidt ekstra glasur blev de alligevel en hit på kontoret."
"Kanelsnurrer er perfekte til brunchen med en kop varm kaffe"
"De var lækre, men kunne godt have brugt lidt mere kanel"
"Mine kanelsnurrer blev ekstra saftige med lidt ekstra smør i dejen"