Linsegryde med halloumi er ikke bare en nem og hurtig opskrift, men også en fest for smagsløgene med sin mættende linsestuvning og gyldent stegte halloumi. Prøv denne bedste danske version og oplev, hvordan halloumi-osten tilføjer en dejlig tekstur og smag til retten.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl linserne grundigt under koldt vand.
Opvarm 1 spsk olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket løg og hvidløg og sautér indtil de er bløde.
Tilsæt gulerødder og fortsæt med at sautere i yderligere 3 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, spidskommen, koriander, og de skyllede linser. Hæld nok vand i gryden til at dække ingredienserne. Bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad simre i 25-30 minutter eller indtil linserne er møre. Rør lejlighedsvis.
Mens linserne simrer, opvarm 1 spsk olivenolie i en stegepande over medium varme. Steg halloumi-skiverne indtil de er gyldne på begge sider.
Smag linsestuvningen til med salt og peber. Server med de stegte halloumi-skiver på toppen.
Kommentarer
Jeg elsker denne opskrift, men hver gang jeg laver den, ender jeg med at spise alt halloumi'en før linsestuvningen er færdig. Måske skal jeg bare lave dobbelt så meget halloumi næste gang!
Spidskommen og koriander giver en fantastisk smag til linserne. Jeg tilføjer også lidt chili for at give det lidt mere sprød. Perfekt til en kold vinteraften!
Jeg prøvede at lave denne opskrift, men glemte at skylle linserne. Det blev lidt klæbrigt, men halloumi'en reddede dagen som altid. Lærer man aldrig at skylle linserne først!
Hver gang jeg laver denne ret, føler jeg mig som en mesterkok. Det er så nemt, og det smager som noget fra en restaurant. Halloumi'en er bare så god at stege!
Jeg havde aldrig brugt grønne linser før, men nu er jeg solgt. Denne opskrift er en keeper. Min kone sagde, at det smagte som en eksotisk ferie på en tallerken!
Halloumien gav en dejlig salt smag til retten
Denne linsegryde er perfekt til en sund og mættende madpakke
Jeg kunne godt lide kombinationen af linser og tomater i denne ret