spisekunst.dk

Flødecremet Paprikagryde - Opskrift på hovedret,gryderetter

Flødecremet Paprikagryde

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

"Mørbradens Magiske Paprikafest" er en nem og hurtig opskrift, hvor svinemørbrad møder en cremet paprikasovs med en smagseksplosion af løg, paprika og tomater. Den er perfekt til en travl hverdag, hvor du alligevel vil imponere med en lækker dansk ret. Prøv denne opskrift og oplev, hvordan enkelhed kan smage så godt!

Ingredienser

Svinemørbrad(afpudset for sener og fedt)
500 gram
Løg(stort, hakket)
1 stk
Rød peberfrugt(skåret i strimler)
2 stk
Fløde(piskefløde eller madlavningsfløde)
2 dl
Hakkede tomater(fra dåse)
400 gram
Paprika(sød paprika)
2 spsk
Mel(til jævning)
1 spsk
Olie(til stegning)
2 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Skær svinemørbraden i mundrette stykker og krydr med salt og peber.

5 minkødet er skåret i jævne stykker
2

Varm olien op i en stor gryde og brun kødet på alle sider.

8 minmellem-høj varmekødet er gyldenbrunt
3

Tag kødet op af gryden og sæt det til side.

2 minkødet er fjernet fra gryden
4

Steg løg og peberfrugt i gryden i 5 minutter, indtil de er bløde.

5 minmellem varmeløgene er gennemsigtige og peberfrugterne er bløde
5

Tilsæt paprika og mel til grøntsagerne og rør rundt i 1 minut.

1 minpaprikaen er velduftende
6

Hæld de hakkede tomater i gryden og bring det i kog.

3 minmellem varmesaucen bobler let
7

Tilsæt fløden og rør godt rundt. Læg kødet tilbage i gryden.

2 minsaucen er jævnt blandet og cremet
8

Lad retten simre i 15 minutter, indtil kødet er mørt.

15 minlav varmekødet er mørt og saucen er tyknet

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand sagde, at det smagte som noget fra en gourmetrestaurant! Men jeg tror, han bare var sulten. Fløden gør virkelig en stor forskel - det bliver så cremet og lækkert!

★★★★
Mikkel

Jeg tilføjede lidt chili for at give det lidt mere schwung. Min kone klagede over, at det blev for krydret, men hendes tårer var bare ekstra krydderi til min ret!

★★★★★
Sanne

Jeg glemte at tage kødet op af gryden efter at have brunet det, så det blev lidt tørt. Men ellers en super nem og lækker opskrift. Næste gang skal jeg nok huske at følge trinene!

★★★★★
Jens

Jeg havde ikke rød peberfrugt, så jeg brugte grøn i stedet. Det blev også godt, men jeg tror, rød giver en bedre smag. Min datter spiste to portioner, så det kan ikke være så galt!

★★★★
Pia

Jeg lavede den her til en middagsfest, og alle blev helt vilde med den. Jeg havde også en flaske rødvin stående, som jeg hældte lidt af i gryden - det blev en hit! Måske lidt for meget, for vi endte alle med at danse på bordet!

★★★★★
Karen

Paprikagryden var perfekt til madpakken med masser af mørbrad og kartofler

★★★★★
Mette

Den bedste mørbradgryde jeg har smagt - elsker kombinationen af paprika og fløde

★★★★★
Anders

Paprikagryden var lige hvad jeg havde brug for efter en lang dag - fyldig og velsmagende

★★★★